Podczas tegorocznej edycji konferencji Spring Agenda, towarzyszącej Międzynarodowym Targom Suplementów Diety i Żywności Funkcjonalnej, Paweł Mirosz opowie o probiotykach i prebiotykach w żywności.
W dniach 18-20 kwietnia odbędzie się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Suplementów Diety i Żywności Funkcjonalnej, którym towarzyszyć będzie konferencja Spring Agenda. Wydarzenie dedykowane producentom suplementów diety poświęcone będzie najnowszym trendom i regulacjom w tej branży.
Podczas konferencji Paweł Mirosz, doradca ds. prawa żywnościowego, omówi kwestie wykorzystywania w produkcji żywności probiotyków i prebiotyków. Uczestnicy spotkania dowiedzą się m.in.:
- jakie są najważniejsze wymogi prawne w zakresie wykorzystywania probiotyków i prebiotyków w składzie żywności,
- jak odpowiednio zadbać o bezpieczeństwo w procesie produkcji,
- w jaki sposób informować konsumentów o składzie żywności,
- jakie prace normalizacyjne w tym zakresie czekają branżę suplementów diety w najbliższym czasie.
Konferencja Spring Agenda odbędzie się podczas drugiego dnia targów (19 kwietnia) w EXPO XXI w Warszawie.
Szczegółowy program konferencji dostępny jest na stronie organizatora.