19.04.2023

Autorzy:

  • Paweł Mirosz

Praktyki:

Specjalizacje:

Podczas tegorocznej edycji konferencji Spring Agenda, towarzyszącej Międzynarodowym Targom Suplementów Diety i Żywności Funkcjonalnej, Paweł Mirosz opowie o probiotykach i prebiotykach w żywności.

W dniach 18-20 kwietnia odbędzie się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Suplementów Diety i Żywności Funkcjonalnej, którym towarzyszyć będzie konferencja Spring Agenda. Wydarzenie dedykowane producentom suplementów diety poświęcone będzie najnowszym trendom i regulacjom w tej branży.

Podczas konferencji Paweł Mirosz, doradca ds. prawa żywnościowego, omówi kwestie wykorzystywania w produkcji żywności probiotyków i prebiotyków. Uczestnicy spotkania dowiedzą się m.in.:

  • jakie są najważniejsze wymogi prawne w zakresie wykorzystywania probiotyków i prebiotyków w składzie żywności,
  • jak odpowiednio zadbać o bezpieczeństwo w procesie produkcji,
  • w jaki sposób informować konsumentów o składzie żywności,
  • jakie prace normalizacyjne w tym zakresie czekają branżę suplementów diety w najbliższym czasie.

Konferencja Spring Agenda odbędzie się podczas drugiego dnia targów (19 kwietnia) w EXPO XXI w Warszawie.

Szczegółowy program konferencji dostępny jest na stronie organizatora.