17.11.2020
Autorzy:
Praktyki:
Specjalizacje:
17 listopada zapraszamy na bezpłatne webinarium, które poprowadzą eksperci z zespołu prawa żywnościowego i Praktyki IP & TMT.
17 listopada w godzinach 10:30-13:30 zapraszamy na bezpłatne webinarium pt. Łańcuch dostaw i nowe technologie w międzynarodowym handlu żywnością w dobie COVID‐19 ‐ aspekty prawne. Webinarium poprowadzą eksperci z Praktyki IP & TMT: Aleksandra Auleytner, Partner, oraz Paweł Gruszecki, Counsel, a także Jowita Prokop, Associate w zespole prawa żywnościowego.
Program spotkania:
10:30 – 10:50 Optymalizacja transportu - import i eksport środków spożywczych w dobie pandemii
- cyfrowe „świadectwa wolnej sprzedaży”
- umowy handlowe m.in. Mercosur a nadzwyczajne środki prawne dotyczące COVID‐19
- aktualizacje dotyczące ASF
10:50 – 11:45 Traceability i pochodzenie podstawowego składnika produktu
- rozporządzenie nr 2018/775 – wymogi prawa żywnościowego
- technologia blockchain – case study dotyczące śledzenia produktów - wymogi IP
11:45 – 12:00 Przerwa
12:00 – 12:40 Cyberbezpieczeństwo i food fraud w standardach BRC i IFS
- optymalizacja procesów produkcji
- jak stworzyć wewnętrzne ramy kontrolne w przedsiębiorstwie spożywczym
12:40 – 13:00 Sztuczna inteligencja w służbie food safety compliance – zagadnienia prawne
- aktualne problemy prawne związane ze stosowaniem AI
- zastosowanie w zakładzie spożywczym
13:00 – 13:30 Dyskusja, podsumowanie
Termin: 17 listopada 2020 r., godz. 10:30 ‐13:30
RSVP: do 15 listopada, E: Life.Sciences@dzp.pl T: + 48 22 557 76 22
Udział w webinarium jest bezpłatny i możliwy po potwierdzeniu przez organizatora przyjęcia zgłoszenia.